Lil Panda
Ramadhan Kareem :')
Saturday, 6 July 2013 • 02:44 • 0 comments

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

بسم الله الرحمن الرحيم

Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk menghirup oksigen dan minum air mineral~ -..-
Oke starting yang cukup merapu..

Well, berapa hari lagi nak puasa! cepat countdown please! hehe.. tak smpai seminggu lagi kan.. so, apa persediaan kita!!??



Disebabkan dah lama tak update nie nak bagi sedikit tips persiapan menghadapi bulan Ramadhan yang teramat mulia nanti..

1. Biasakan diri dengan memakan sarapan dan kurangkan makanan pada siang hari.

2. Kurangkan tidur selepas Asar (makruh tau dakk)

3. Banyakkan zikrullah

4. Berqiamullail

5. Berazam untuk khatam al-Quran

6. Biasakan diri bangun awal pagi

7. Kurangkan buat maksiat (better stop terus)

8. Banyakkan berdoa

9. Buat senarai (checklist) apa yang kita nak buat untuk Ramadhan kali nie

10. Belajar untuk muhasabah diri

Tu 10 tips yang Yati mampu bagi.. InsyaALLAH akan di-update lagi ..!

Oke kita buat semua benda mesti ikhlas! Jangan puasa sebab nak diet atau duit raya.. 
Tapi sebab ALLAH S.W.T ...

Kejar DUNIA , tak dapat apa-apa.. Kejar AKHIRAT , dua-dua dapat!



I might never be a good writer but apparently I wrote from my heart



Diary About Link Stuff




Template By: Umi Humaira
Big helped: Wana
Le Boss: Hayati Rosdi