Lil Panda
Hostel life
Saturday, 26 January 2013 • 02:07 • 0 comments

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ

بسم الله الرحمن الرحيم
Sejak akhir-akhir ni jarang Yati nak join GA kan? Tambahan pulak bila dah stay kat asrama nie.. memang susah sesangat le kan?nak bukak fb pun payah.. apatah lagi blog tercinta ni.. hehe.. hurm.. memang satu jaa yang Yati nak post kali ni pasal PBS, whats that??!!

Pentaksiran Berdasarkan Sekolah hasilnya ialah PBS!!

Hadoii.. bergabung meletopp habis PBS ni.. kerja tu memang tidak dapat dinafikan dengan kata-kata sebab tiap-2 hari jaa mesti ada homework.. klau tak dak mesti ada kerja lain yg kena buat~

oke kita tutup cerita pasal PBS tu dan kita sambung pulaa dengan tajuk yg lain *awat ayat Yati banyak yg skemaa!* hehe..

Hostel means asrama, asrama means hostel =.= .. oke sudah.. Yati kan duduk kat asrama, so, klau nak kata penat duduk kat sekolah menengah ni ayat biasa laa kan??? kan?? kan??? macam mana yaa Yati nak cerita jadual asrama yg tersangat laah padat ini..

5:00-6:00 pagi ~ Bersiap dan pergi surau
6:00-6:30 pagi ~ Solat subuh berjemaah
6:30-7:00 ~ Sarapan dan kemas diri dan dorm
7:00-2:15 ~ Pergi sekolah
2:15-2:30 ~ Solat Zohor berjemaah
2:30-3:00 ~ Makan tengahari
3:00-4:30 ~ Prep petang
4:30-5:30 ~ Solat asar
5:30-6:15 ~ Kemas diri 
6:15-6:45 ~ Makan malam
6:45-8:10 ~ Halaqah dan solat maghrib berjemaah
8:10-10:10 ~ Prep malam
10:10-10:30 ~ Solat isyak berjemaah dan baca surah Al-Mulk
10:30-11:00 ~ Supper 
11:00-11:15 ~ Baca surah al-kahfi
11:15 ~ Tidur

Jadual mungkin berubah.. Ni jadual Yati laa,,, orang lain taktahu laa macam mana.. Kadang2 sebelum tidur ada keceriaan dorm.. Klau minggu lepas ada orientasi jadi prep malam pun satu jam saja.. tapi minggu orientasi dh abiss dah.. sedih pun ada.. hurmmm =='
oke laa. just nak share pasal tu ja.. sharing is caring kan?
korang punya aktiviti kat sekolah/asrama macam mana? lagi sesak??? k fine.. kena laa terima hakikat jangan asyik dok bermanjaa saja.. hadoiii ~
itu saja untuk hari ni.. k assalamualaikum !



I might never be a good writer but apparently I wrote from my heart



Diary About Link Stuff




Template By: Umi Humaira
Big helped: Wana
Le Boss: Hayati Rosdi