Lil Panda
Tutorial : Letak Widget Follower dekat blog (Blogskin)
Tuesday, 27 November 2012 • 04:53 • 0 comments


sebenarnyaa Yati tak pasti mcm mana nk buat tuto ni.. sebab setiap blogskin ada kod lain lain..so, Yati buat setakat yg mampu je laa ye.. okela tuto ni diminta oleh seorang insan .. yati taktau sapa dia.. sebab dya tak letak link.. lain kali letak laa link yee. baru yati tau..

*Yati mintak maaf klau tuto ni tak menjadi.. 


1. Pastikan korang pengguna blogskin a.k.a classic template

2. Korang copy kod ni..

<div class="title-a">Ayat korang</div>
<center>
Letak url widget follower anda<br><br>



Ungu : Korang tukar ayat tu dgn ayat korang sendiri , contoh : Followers (or anyelse)
Merah : url widget follower anda

Notes : Ayat kalerr merah tu boleh jugakk tukar dgn ayat perkenalan.. :)


Tu adalah ayat utk sidebar..
Kalau korang mmg pengguna blogskin, dan sudah disediakan kodnya.. korang just search ayat yg lebih kurang mcm tuh..

3. Korang Pastekan ayat tu .. dekat bawah ayat ni.. contoh dlm gambar..
(kod bagi setiap blogskin tak semestinya sama)

klik gambar utk tumbesaran~

Kod di bawah kotak merah tu bukan Yati guna untuk Follower box tapi Yati guna untuk Ayat perkenalan.. kod follower box Yati terselit di bawah sikit. disebabkan Yati nk buat tuto , Yati just guna kod yg tu je.. Tapi klau letak kat mana2 pun follower box takpa kan? Letak atas lebih memudahkan orang follow blog kita!

Klau ada masalah comment saja atau tanya yati kat fb


















I might never be a good writer but apparently I wrote from my heart



Diary About Link Stuff




Template By: Umi Humaira
Big helped: Wana
Le Boss: Hayati Rosdi